Terwijl de behandelde persoon op zijn rug ligt op een behandeltafel, wordt eerst gestart met een diagnose van het cranio sacraal ritme. Dit ritme is overal op het lichaam voelbaar en geeft aan waar eventuele blokkades zich bevinden.
De beweeglijkheid van de schedelbotten en de mate van spanning in het craniosacraal systeem in de rest van het lichaam wordt onderzocht en eventuele klachten worden besproken.

Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam bevorderd. Dit gaat soms gepaard met een fysieke of emotionele ontlading wat daarna ontspanning als resultaat heeft. Het bindweefsel krijgt weer zijn ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt te gaan herstellen.

Communicatie tijdens de behandeling is belangrijk. Dit verhoogt de lichaamsbewustwording en helpt in het opsporen van de oorzaken van de eventuele klachten.

Middels zachte, gerichte handgrepen wordt contact gemaakt met delen van het craniosacraal systeem (hoofd, rug of heiligbeen) of op andere plaatsen op het lijf (buik, armen of benen). Door de behandeling zal er een ontspanning van deze weefsels optreden en kunnen pijnklachten verminderen of verdwijnen. Ook kan de behandeling een positief effect hebben op emotioneel gebied.

Vaak ervaar je een onmiddellijke verbetering na de behandeling. Maar het kan ook gebeuren dat er tijdens een behandeling veel “los” komt wat al maanden of jaren “vast” heeft gezeten. Daardoor kunnen er reacties van het lichaam volgen; het lichaam is zich aan het aanpassen.

De sessies van ongeveer een uur worden gegeven door Marleen en kunnen op afspraak gemaakt worden.

De kosten bedragen € 75.

Een aantal praktische tips:

  • Draag gemakkelijke, niet knellende kleding
  • Neem een paar warme sokken en een trui mee
  • Na de behandeling veel water drinken
  • Bij voorkeur geen zware lichamelijke activiteiten ondernemen na een sessie. Het lichaam heeft tijd nodig om een nieuwe balans te vinden.