De focus van Yin yoga ligt op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Doordat je lang in dezelfde houding blijft (tussen de 2 en 5 minuten) wordt het bindweefsel opgerekt. Zo ontstaat er meer mobiliteit in je gewrichten. Je probeert je spieren dus zoveel mogelijk te ontspannen en dan is het een kwestie van loslaten, zodat alles in je steeds iets stiller kan worden.

Het aantal houdingen tijdens deze les is beduidend minder dan bij de dynamischere yogavormen. Dit komt omdat je veel langer in de houdingen blijft. Bij elke houding zoek je naar de beste manier om ontspannen in de houding te zijn, terwijl je deze toch op een intensieve manier beleeft. Je kunt hierbij gebruik maken van props (kussens, dekens, elastieke band).

Je wordt tijdens de les intensief begeleid om de houdingen aan te passen aan je individuele behoefte. Gedurende de les wordt je bindweefsel opgerekt, zodat dit wordt versoepeld en je gewrichten mobieler worden.

Yin yoga gaat om het loslaten. Loslaten van je spieren, maar ook van de wervelingen in je hoofd. Yin yoga zorgt voor een verbeterde doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en heeft een meditatief en rustgevend effect.