1 – 10 Maart 2020

Tijdens deze 10-daagse rondreis word je ondergedompeld in de Marokkaanse cultuur, het indrukwekkende ruige landschap van het Atlasgebergte en wordt er aandacht besteed aan jouw innerlijke zelf.

Ontdek Marokko op een bijzondere manier tijdens deze begeleide reis met Robby en Marleen. Ze nemen je mee op een ontdekkingsreis door dit mooie land en terug naar jezelf.

Een verrijking voor je lichaam en geest met yoga, meditatie, healing door middel van sjamanistische technieken en cranio sacrale therapie, bewustwording en tijd voor jezelf.

DAGPROGRAMMA

Dag 1: Amsterdam – Marrakech.
Aankomst in Marrakech, Op het vliegveld staat onze gids op ons te wachten, waarna we doorrijden naar ons hotel `Riad du petit Prince` in de oude stad Marrakech-Medina.

Dag 2: Marrakech – Ouarzazate (ca. 197 km)
Na het ontbijt volgen we één van de mooiste bergroutes van Marokko dwars door de Hoge Atlas. Onderweg genieten van prachtige uitzichten over de toppen van de Hoge Atlas en het kale, woeste berglandschap, waar soms verrassend groene plekjes opduiken met kleine Berberdorpjes.
Vanaf het sfeervolle bergdorpje Taddert vervolgt de weg omhoog naar de passen van de Hoge Atlas (Tizi-n-Tichka 2260 m). Daarna dalen we verder af naar de indrukwekkende kasbah van Telouet om vervolgens via de vallei van Oued Ounila naar de prachtige “Kasbah Ait Benhaddou” te rijden. Deze imposante kasbah ligt op 30 km afstand van Ouarzazate, het mooiste burchtstadje van Marokko met een schilderachtig centrum dat door UNESCO als werelderfgoed is benoemd.
Van Ait Benhadou gaat de tocht verder naar de stad Ouarzazate waar we de Kasbah van Taourirt bezoeken. Dit is een belangrijk historisch bouwwerk. Vanwege de fraaie omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er inmiddels hun eigen filmstudio’s.
We overnachten in een Kasbah in Ouarzazate.

Dag 3: Ouarzazate – Zagora (ca. 170 km)
Vanaf Ouarzazate vervolgen we onze reis dwars door de Anti Atlas (kleine Atlas) naar Zagora. Daarna dalen we af naar de Draavallei met zijn vele laurierstruiken en palmbomen. We passeren langs prachtige oude kasbahs van duizend jaar en ouder. `s Middags een heerlijke duik in het zwembad.

Dag 4: Zagora – Zandduinen van Chegaga (ca. 160 km)
Vandaag volgen we de Draarivier, met zijn duizenden palmbomen en vele prachtige dorpen. De weg leidt naar het dorpje “Tamegroute”. Daar bevinden zich een aantal ambachtelijke coöperaties, waar werklieden handwerk maken en verkopen. Op de Jbel Zagora staan de ruïnes van een vesting uit de tijd van de Almoraviden (11de eeuw).
`s Middags komen we aan in Oasis van Oulad Driss. Na de lunch doorkruisen we een droog gebied met tamariskstruiken. We komen aan bij de prachtige gouden zandduinen van Chegaga, om vervolgens te genieten van de prachtige zonsondergang.
Op deze plek hebben we de mogelijkheid om een kameel tocht te maken.
We logeren 2 nachten in een comfortabele Nomadentent bij de zandduinen van Arg Chegaga.

Dag 5: Zandduinen van Chegaga
Heerlijk genieten van de zandduinen op deze bijzondere locatie in de woestijn, afgewisseld met yoga, meditatie en bewustwording.

Dag 6: Chegaga – Taznacht – Ouarzazate (ca. 225 km)
Deze dag ontdekken we de geheimen van de woestijn, de traditionele leefwijze van de Nomaden en Berberbevolking. We rijden dwars door grote en indrukwekkende zandduinen van Chgaga en door de laagvlakte van Iriki. Dit is het grootste deel van het jaar een uitgedroogd meer met aan de randen duinenpartijen.
We vervolgen onze tocht naar Foum-Zguid, waar leuke dorpjes te vinden zijn.
Na de lunch rijden we verder door adembenemend mooi landschap en door de mooiste geologische plooiing van Marokkon naar Tazenakht.
Tazenakht is het centrum van de tapijtweverij. Hier worden de beroemde Ouzguida tapijten geweven. Hier krijgen we uitleg over de diverse weef- en verftechnieken. Daarna weer verder naar de stad Ouarzazate. Hier kunnen we de Kasbah van Taourirt bezoeken.

Dag 7: Ouarzazate – Tizi-n-Tichka 2260 m – Vallee Ourika ca. 250 km)
Vandaag trekken we verder over de pas van Tizi-n-Tichka 2260m, de mooiste bergroute van Marokko en dwars door de Hoge Atlas terug richting Marrakech.
Vanaf Marrakech nemen we de weg naar Oukaimeden door de Ourika vallei met groene terrassen en verschillende soorten fruitbomen zoals kersen- appel- en walnoot.
Ook veel ambachtelijk handwerk van coöperatieven is vaak te zien.
We verblijven 2 nachten bij Salama Ayurveda in het Atlasgebergte.

Dag 8: Atlasgebergte
Wandelen, mogelijkheid tot hamam behandeling, voetmassage in de rivier en tijd voor individuele behandelingen door Marleen en/of Robby.

Dag 9: Atlasgebergte – Marrakech
Na het ontbijt worden we opgehaald en teruggebracht naar Marrakech.
Hier kunnen we ‘s Middags een bezoek brengen aan de Saadische graven, het El Bahia Palais, Medrassa Ben Youssef, Souks (markt) en de El koutoubia-toren.
We overnachten weer in een riad in de oude stad Medina-Marrakech.

Dag 10: Marrakech – Amsterdam
Na het ontbijt worden we opgehaald voor transfer naar het vliegveld van Marrakech, vanwaar we terugvliegen naar Amsterdam.

PRIJSINDICATIE

Prijs:

 • volgt

Inbegrepen:

 • Transfer van/naar vliegveld
 • Vervoer in een 4×4 Toyota landcruiser of gelijke
 • Overnachtingen in 3-4 sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt

Niet inbegrepen:

 • Internationale retour vlucht en luchthavenbelasting,
 • Reis- en Annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele activiteiten
 • Entree gelden musea etc ( prijs ongeveer € 2,00 per persoon per entree)
 • Fooien, persoonlijke uitgaven, drankjes en niet genoemde maaltijden
 • € 20,00 per persoon boekingskosten
 • € 2,50 calamiteitenfonds per boeking

Prijs onder voorbehoudt van tussentijdse aanpassingen