11 april – 16 april 2021

We kunnen onze schaduwzijde aanduiden als een geheel van eigenschappen en gewoontes waar we niet trots op zijn en die we daarom liever verborgen houden zoals het uiten van negatieve oordelen over jezelf en anderen, jaloezie, schuld, lust en woede. Maar ook die schaduw is een wezenlijk deel van ons karakter.

Onze schaduwzijde is het deel van ons dat meestal in het donker leeft en er niet veel uitkomt, behalve wanneer we het niet verwachten, en meestal wanneer we het minst in staat zijn om het te controleren. Bijvoorbeeld een aanval van woede of een uitbarsting van frustratie. Dan voelt het alsof het stuurwiel is overgenomen en ons leven bestuurd wordt … zonder dat we een idee hebben waar we naar toe gaan.

Het kan onze gezondheid, onze relaties en onze carrière danig in de war sturen, en houdt ons vast in oude gedragspatronen, die ongepast lijken maar moeilijk blijken te veranderen.

Uit het zicht verdwenen wacht onze schaduw om geëerd, bevrijd en in het licht gebracht te worden waar het ons echt kan dienen, in plaats van ons klein te houden en ons van onze ware bestemming af te snijden.

Het kost veel energie om onze schaduwzijde verborgen te houden. Dat kan resulteren in chronische vermoeidheid, auto-immuunziekten en andere slopende ziekten.

Als we ons van onze schaduw bewust zijn, maar hem trachten hem te verstoppen, zal hij ons veel leed aandoen. Als we ons er niet van bewust zijn, dan zullen anderen ons met onze schaduw confronteren omdat men ons als het ware een spiegel voorhoudt. Meestal ontdekken we dat dit de mensen zijn die ons triggeren.
Dit is wat conflicten creëert in ons leven en ons afleidt van ons echte doel.

Tijdens de workshop zullen we met onze schaduwen spelen, hen helpen om hun plaats in ons leven te vinden en de gaven te ontdekken die ze ons bieden.
Onze schaduwzijde wacht om bevrijd te worden zodat we echt kunnen leven zoals we zijn voorbestemd om te leven, om ons doel te vinden, en de obstakels te verwijderen voor de expressie van onze eigenheid in de wereld. Je zult jezelf kunnen bevrijden van diepe en blokkerende angsten en vooroordelen. Daarbij komt er een grote energie vrij – energie waarmee je je eigen leven en dat van degenen om je heen rijker en mooier kunt maken.

Ga met ons mee voor een ervaringsweek waar we samen in de schaduw zullen duiken en terugkomen met een geschenk.

Hoe ziet het dagverloop eruit

Wakker worden met yoga in de tuin, geleide meditaties en ademhalingsoefeningen om met een goed opgeladen batterij de dag te beginnen. De ochtendyoga wordt aangeboden, maar je bent vrij om al dan niet te participeren.
Na het ontbijt beginnen we aan het schaduwwerk.
In de voor- en namiddag is er theepauze.
Tijdens de pauze na de lunch wordt er tijd gemaakt voor individuele behandelingen. Ook deze sessies behoren tot het programma en geven je de gelegenheid om persoonlijke issues te laten behandelen.
Na het diner gaan we verder met het schaduwwerk.
Tijdens de week organiseren we ’s avonds ook een kampvuur ceremonie.

Over de locatie

Je slaapt in een sfeervol vakantiehuis of in één van de luxe safaritenten op het domein van Kimaro Farmhouse, in het mooie Bourgondië.
Deze landelijke accommodaties vormen de perfecte uitvalsbasis voor een heilzaam verblijf waarin je de tijd een kwartslag terugdraait.
De accommodaties zijn origineel ingericht, met eigen badkamer en toilet.

Er is een speciaal ingerichte yoga tent waar de workshops doorgaan.
Bij mooi weer vindt in de ochtend de yogales plaats op een houten terras onder een oude eik, met uitzicht over het weiland.
Tijdens de vrije momenten kan je gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte, genieten van de rust bij een knetterend haardvuur of gaan wandelen in de uitgestrekte bossen en landelijke paden in de buurt.

Als je aan de rand van ons eigen meer zit, besef je de rijkdom van deze bijzondere plek met beleving en ervaring van het natuurlijke ritme van het buitenleven.
De prachtige natuur en fijne sfeer maakt dat dit de perfecte plek is voor een retraite.

Of het nu gaat om een verblijf in een luxe safaritent, of in één van onze vakantieboerderijen, het creëren van een relaxte sfeer waarin jij je thuis voelt, vinden wij belangrijk.

Meer informatie over de accommodaties vind je op www.kimaro-farmhouse.com.

Prijs

€ 850 per persoon

Inclusief:
– 5 overnachtingen
– Alle vegetarische maaltijden
– Yogasessies
– Workshops
– Individuele behandelingen
– Onbeperkt thee

Toeslag voor éénpersoons accommodatie € 120. Mits beschikbaarheid.

Wil je graag langer blijven? Dat kan!
1 nacht extra € 80
2 nachten extra € 150
(Exclusief maaltijden)